News Blog

Συμφωνία ΔΕΗ – MYTILINEOS για ανάπτυξη ενεργειακών έργων έως 2.000MW σε 4 χώρες

Συμφωνία πλαίσιο (Cooperation Framework Agreement – CFA) για την ανάπτυξη και κατασκευή χαρτοφυλακίου φωτοβολταϊκών έργων μέχρι 2000 MW σε Ιταλία, Βουλγαρία, Κροατία και Ρουμανία υπέγραψαν ο Όμιλος ΔΕΗ και η MYTILINEOS Energy & Metals. Η αξία της συμφωνίας υπολογίζεται σε έως €2 δισ. με ορίζοντα υλοποίησης τα επόμενα τρία χρόνια.

SSM: «Πρωταθλήτριες» στη μείωση των NPΕs οι ελληνικές τράπεζες – Μεγάλα περιθώρια για νέα δάνεια

Τεράστια πρόοδο στη μείωση των κόκκινων δανείων έχουν καταγράψει οι ελληνικές τράπεζες και παρά το ότι ακόμη έχουν υψηλότερο – αν και μονοψήφιο – δείκτη NPE από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο, συνεχίζουν να μειώνουν τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματά τους την ώρα που οι ευρωπαϊκές τράπεζες τα αυξάνουν.

Intralot: Στο B η αξιολόγηση από την DBRS – Σταθερό το outlook

Σύμφωνα με την DBRS, η αξιολόγηση αντανακλά την 30ετή εμπειρία της Intralοt σε μια αγορά με υψηλά εμπόδια εισόδου, αλλά και την αποδεδειγμένη της ικανότητα να εξασφαλίζει μακροχρόνια συμβόλαια.

Επενδύσεις 4 δισ. στα διυλιστήρια ανακοίνωσε ο Ανδρέας Σιάμισιης (HELLENiQ ENERGY)

Ο κ. Σιάμισιης ανακοίνωσε δύο μεγάλες επενδύσεις που ξεκινά η HELLENiQ ENERGY στα δύο διυλιστήρια της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, αντίστοιχα.Σύμφωνα με τον ίδιο «το ύψος των επενδύσεων ανέρχονται σε 3 με 4 δισ. ευρώ και αυτές θα ολοκληρωθούν την επόμενη δεκαετία».

Ευρωσύμβουλοι: Αύξηση εσόδων και κερδών το 2023

Τα καθαρά κέρδη ανέβηκαν από το 1,667 στα 2,055 εκατ. ευρώ ενώ το καθαρό χρέος ήταν αρνητικό. Στα 5,07 εκατ. ευρώ ο κύκλος εργασιών.

Cairo Mezz: Μηδένισε τη συμμετοχή της η Waterwheel Capital

Η Waterwheel Capital έπαψε να ελέγχει μετοχές και συνακόλουθα δικαιώματα ψήφου της εταιρείας Cairo Mezz Plc.

Μάνος (ΑΔΜΗΕ): Yπερτριπλασιασμός των συνδέσεων σε ΑΠΕ

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Τάσσος Μάνος, τόνισε ότι πρέπει να διπλασιαστούν ή ακόμα και να τετραπλασιαστούν οι επενδύσεις για την ανάπτυξη των δικτύων και να γίνουν διπλάσιες επενδύσεις στη διανομή ηλεκτρικής ενέργειας.

Νίκος Παπαθανάσης: Νέο αίτημα για 2,3 δισ. τον Απρίλιο από το Ταμείο Ανάκαμψης

Νέο αίτημα εντός του μήνα αναμένεται να αποστείλει η κυβέρνηση προς την Κομισιόν για αποδέσμευση πόρων της τάξης 2,3 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο του Ταμείο Ανάκαμψης.

Constellation Brands 4Q Sales Beat Estimates With Help from Beer Demand Strength

Constellation Brands posted better-than-expected sales in its latest quarter as strength in its beer brands helped offset challenges faced among its wine portfolio.

Micron says Taiwan earthquake will have mid-single digit percentage impact on quarterly DRAM supply

Micron Technology Inc. said Thursday it expects the recent earthquake in Taiwan will result in an impact of up to a mid-single-digit percentage of a calendar quarter’s company-level DRAM supply.

Fed wants more confidence that inflation is moving toward 2% target, meeting minutes indicate

Federal Reserve officials at their March meeting expressed concern that inflation wasn’t moving lower quickly enough, though they still expected to cut interest rates at some point this year.

Exor 2023 Net Asset Value 35.51B at End of 2023

Exor’s net asset value grew last year, boosted by its stakes in carmakers Ferrari and Stellantis.

CarMax shares slip after fourth-quarter profit, revenue miss

 Pre-owned vehicle retailer CarMax missed analysts’ estimates for fourth-quarter profit and revenue on Thursday, hurt by decreased profitability from units sold, sending its shares down as much as 13% in premarket trading.

Macy’s Settles Its Proxy Fight. What Happens Now.

Arkhouse Management ended its proxy contest against Macy’s after the department store agreed to appoint two of the investment firm’s director nominees to its board.

Costco’s March Sales Jump. E-Commerce Is Taking Off.

Costco Wholesale’s sales jumped nearly 10% in March compared with a year ago, giving the stock a modest lift in Wednesday’s after-hour trading session.

Βασίλης Φουρλής (Fourlis): Μέχρι το τέλος του χρόνου η πώληση του 13% με 14% της Trade Estates

Μέχρι τέλος του έτους αναμένεται να προχωρήσει ο όμιλος Fourlis στη διάθεση περίπου 13% με 14% των μετοχών που κατέχει στην Trade Estates, ώστε να μειωθεί το ποσοστό του σε κάτω του 50%.

ΕΚΤ-SSM: Γιατί οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται στην κορυφή της Ευρώπης

Κορυφαίες επιδόσεις σε όλο το εύρος των μεγεθών τους, επιτυγχάνουν οι ελληνικές τράπεζες συγκρινόμενες με 107 μεγάλες και σημαντικές τράπεζες στην Ευρώπη σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΚΤ, παρά το γεγονός ότι διαπραγματεύονται πολύ φθηνότερα από τον ξένο ανταγωνισμό, με τις τραπεζικές μετοχές στην Ευρώπη να ανεβαίνουν, όταν οι ελληνικές υποχωρούσαν.

Φουρλής: Διπλασιασμός περιθωρίων κέρδους στη λιανική έως το 2027

Αύξηση της αποτελεσματικότητας των λιανικών concept που αναπτύσσει αναμένει για την προσεχή τριετία ο όμιλος. Η εικόνα του 2023 και οι προβολές για τζίρο 600 εκατ. ευρώ το 2024. Οι νέες επενδύσεις και το πλάνο επέκτασης.

Στην τελική ευθεία για διαζύγιο μπαίνουν HELLENIQ ENERGY και Edison

Προεξοφλημένο θεωρείται το διαζύγιο των HELLENIQ ENERGY και Edison ύστερα από 15 χρόνια κοινής πορείας στον τομέα της αγοράς ηλεκτρισμού.

Attica Group: Συνεχίζεται η επέκταση των δραστηριοτήτων στον ξενοδοχειακό κλάδο

ΗATTICA A.E. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ («Attica Group»), συνεχίζοντας την υλοποίηση του αναπτυξιακού στρατηγικού σχεδιασμού της, επενδύει στην απόκτηση του 2ου κατά σειρά ξενοδοχειακού συγκροτήματος στη Νάξο και διευρύνει περαιτέρω την παρουσία της στο νησί.